یک قطعه ی موسیقی همانند زبان در ادبیات و یا همانند صحبت کردن، دارای انواع توقف است که هرکدام از این توقف ها معانی مربوط به خود را دارند که منجر به ایجاد یک عبارت در یک قطعه ی موسیقی می شوند. این توقف ها انواع مختلفی دارند و هرکدام نوعی آرتیکولاسیون محسوب می شوند که یا توسط خود آهنگساز مشخص شده و یا توسط تفسیر و درک نوازنده از آن قطعه مشخص می شود.
انواع توقف :
- جمله ی موسیقایی: توقف در یک قطعه چندین بار اتفاق می افتد و پایان آن، اتمام یک عبارت مشخص است.( در ادامه یک بخش مستقل دیگر می آید، همانند (.) در پایان جملات در زبان)
- توقف ریتمیک: کوتاه تر از یک جمله است، همانند (؛) در یک عبارت .
- عبارت: همانند یک ویرگول (،) می باشد که معمولا انواع سزورمی تواند نشان دهنده ی یک عبارت مشخص باشد. همچنین یک عبارت می تواند از طریق لگاتو، داینامیک و اکسنت گذاری صحیح به خوبی شکل بگیرد. به طور مثال با کمک یک دکرشندو پایان یک عبارت و با کمک یک اکسنت می شود شروع عبارت بعدی را می توان مشخص کرد.
در اینجا لازم به ذکر است که صحیح نوشته شدن نت ها و ارتباط بین آنها از لحاظ هارمونی، ریتم و همچنین درک و شناخت نوازنده از آن چیزی که در متن نوشته شده، باعث درست شنیده شدن جمله ها و عبارات برای شنونده شود.
بسیاری از ناشران معتقدند که لازم نیست حتما نوازنده از هر آن چیزی که آهنگساز در یک متن نوشته است پیروی کند بلکه او می تواند براساس درک و تفسیر خود ، یک عبارت را شکل دهد. (مانند دو میزان اول انوانسیون شماره 2 باخ ، که همچنان بحث بر سر این است که سوژه ی مورد نظر کجا به پایان می رسد).
عبارات در حرفه ی خوانندگی :
خوانندگان با استفاده از نفس گیری صحیح در انتها و ابتدای نت ها و تسلط بر تکنیک وبا استفاده ی صحیح از داینامیک می توانند پایان و شروع عبارات و جملات را به خوبی نشان دهند.
تهیه کننده : کیمیا امین زاده
Kimia Aminzadeh
Classical Pianist
Piano Instructor
MA. in piano performance